Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plány a cíle

      OV Újezd se jednomyslně usnesl na těchto cílech pro obnovu a údržbu Újezdu pro období 2022 - 2026:

 

A.     Odkanalizování odpadních vod v Újezdu

B.     Odkanalizování dešťových vod v Újezdu

C.     Vodovodní řád  

D.     Bezpečné vyjíždění z Újezdu na ulici Horskou

E.     Místo pro setkávání občanů Újezdu ( Ďolíček)

F.      Parkovací místa v Újezdu

G.    Nový povrch páteřní komunikace Újezdem

H.    Doplnění veřejného osvětlení (VO)

 

Ad A.   Odkanalizování odpadních vod v Újezdu - Navázat a především co nejdříve dokončit rozjetou zásadní akci, odkanalizování odpadních vod v Újezdu.

Nyní především žádáme vedení města Trmice (p. Kupce), představit zadání projektu, navrhované varianty, objekty jichž se napojení bude týkat, jak budeme řešit objekty, které napojit nepůjdou ( finanční podpora na pořízení ČOV pro nenapojené domy), termíny dodání PD, termíny zahájení akce, financování s dotační podporou apod.

Dále navázat užší spolupráci a větší informovanost mezi vedení města Trmice a OV Újezd ohledně této akce.

Ad.B    Odkanalizování dešťových vod v Újezdu – bude řešeno jako součást výstavby kanalizace? Bude řešena v jakém rozsahu – po celém Újezdu?              

OV Újezd požaduje konzultaci a jednání k tomuto námětu a jeho zapracování.

Ad.C    Výměna páteřního rozvodu pitné vody v Újezdu – v součinnosti s realizací odkanalizování Újezdu, OV Újezd navrhuje rozšířit jednání s SVS, aby v součinnosti s odkanalizováním provedlo i výměnu rozvodu pitné vody, který je starý cca 100 let.

Ad.D    Bezpečné vyjíždění z Újezdu na ulici Horskou – oba výjezdy nemají vyhovující rozhledové poměry. Dochází k nebezpečným situacím, kdy výjezd z Újezdu, zejména nahoře pod rodinou Koudelových, směrem dolů do Trmic, se do křižovatky vjíždí v duchu ruské rulety. Již několik volebních období žádáme o zajištění bezpečných výjezdů na hlavní komunikaci. Výjezd dole u vodárny si občané zajistili tedy po svém. Zakoupili si a instalovali zrcadlo. Provizorní řešení, které sice není kolaudačně rozhodnuto příslušným útvarem, nicméně výrazně přispívá k přehlednosti a hlavně k bezpečnosti. OV Újezd žádá opětovné řešení tohoto námětu, především z důvodu bezpečnosti.

Ad.E     Místo pro setkávání občanů Újezdu ( Ďolíček) – Tento bod řeší již delší dobu společně SKK Újezd a OV Újezd. Původní povolení města užívat pozemek, který je v jeho vlastnictví, ztroskotal na změně užívání pozemku. V nedávné době předala SKK Újezd spolu s OV Újezd žádost o změnu užívání, která by napomohla tomu, že bude na tomto pozemku moci vyrůst místo pro setkávání občanů. Zde by mohlo být konečně zázemí především pro SKK Újezd.  Domeček nebo buňka pro skladování věcí pro činnost SKK Újezd a v ní ještě pár míst pro setkávání členů SKK a OV Újezd – něco podobného, jako mají na hřišti v Koštově, dále třeba pergola, ohniště, plácek na sportování, klouzačky…

            Celý tento pozemek by se dal určitě řešit i jinak a to včetně bývalého lomu. Bylo předáno p. Benešem jako doplňující podnět ateliéru Tečka, bohužel bez jakékoliv odezvy.

            OV Újezd žádá o zajištění změny užívání pozemku a v součinnosti o zadání studie tohoto prostoru, v návaznosti na námi požadovaný „Ďolíček“- návrhy rádi dodáme .  

Ad.F    Parkovací místa v Újezdu – Opět letitý a nevyřešený problém. Pan Beneš stále nabízí část pozemku před jeho domem. OV Újezd doporučuje vstoupit k jednání s p. Benešem za účelem směny či prodeje pozemku, ten opatřit opěrnou zdí, zpevnit plochu komunikace. Dále tuto plochu ponechat jako „volnou“, nevytvářet zde pouze a výhradně parkovací místa, pro která platí jisté normy, vyjadřování a povolování dopravního inspektorátu.

       Dále OV Újezd doporučuje znovu vstoupit do jednání s vlastníkem vodárny – SVS, ohledně pozemků podél komunikace (travnatý břeh mezi komunikací a plotem vodárny), za účelem směny či prodeje a následného odbagrování a rozšíření.

Ad.G    Nový povrch páteřní komunikace Újezdem – OV Újezd žádá, aby stávající komunikace Újezdem byla opatřena novým asfaltovým povrchem. Proto by bylo dobré provést všechny akce typu odkanalizování ( odpadní a dešťové ) a výměna páteřního vodovodu, aby se v horizontu několika dalších let, nemuselo do nové komunikace řezat.

Ad.H    Doplnění veřejného osvětlení (VO) – Na návrh paní Koudelové, Novákové a p. Jelínka OV Újezd navrhuje doplnit VO a to od p. Puchty nahoru k p. Marvanovi ( doplnit stejným typem osvětlení, jako u p. Puchty), dále 1ks lampy VO - křižovatka „u křížku“  ( mezi pozemky p. Uherek, P. Jelínek, p. Vlček)